Adobe® Acrobat® XI Pro- en Standard-software

 

Welkom bij het Leesmij-bestand van Adobe® Acrobat® XI Pro en Adobe Acrobat XI Standard, dat essentiële informatie over Adobe Acrobat-producten bevat. In Leesmij-items die gelden voor alle producten, wordt de productnaam niet nader gespecificeerd. Ga voor Adobe Acrobat XI-productondersteuningsinformatie naar http://www.adobe.com/go/acrobat_support_nl

 

Systeemvereisten

 

Voor Acrobat XI Pro voor Windows® is het volgende vereist:

 

         Processor 1,3 GHz of sneller

         Microsoft® Windows XP met SP3 voor 32 bits (met SP2 voor 64 bits); Windows Server® 2003 R2 (32 bits en 64 bits); Windows Server 2008 of 2008 R2 (32 bits en 64 bits); Windows 7 (32 bits en 64 bits); Windows 8 (32 bits en 64 bits)

         512 MB geïnstalleerd RAM (1 GB aanbevolen)

         1,9 GB beschikbare hardeschijfruimte (opmerking: het installatieprogramma maakt tijdens de installatie tijdelijke bestanden zodat de daadwerkelijk vereiste hardeschijfruimte op dat moment groter is dan de vermelde waarde).

         Schermresolutie 1024 x 768

         Internet Explorer 7, 8, 9, 10; Firefox (ESR); Chrome

         DVD-ROM station, installeren vanaf een DVD

         Videohardwareversnelling is optioneel

Voor Windows Server 2003 SP2 en Windows XP SP2 voor 64 bits is Microsoft Hot Fix KB-930627 vereist. Zie:

http://support.microsoft.com/kb/930627

 

 

Voor Acrobat XI Standard voor Windows® is het volgende vereist:

 

         Processor 1,3 GHz of sneller

         Microsoft® Windows XP met SP3 voor 32 bits (met SP2 voor 64 bits); Windows Server® 2003 R2 (32 bits en 64 bits); Windows Server 2008 of 2008 R2 (32 bits en 64 bits); Windows 7 (32 bits en 64 bits); Windows 8 (32 bits en 64 bits)

         512 MB geïnstalleerd RAM (1 GB aanbevolen)

         1,5 GB beschikbare hardeschijfruimte (opmerking: het installatieprogramma maakt tijdens de installatie tijdelijke bestanden zodat de daadwerkelijk vereiste hardeschijfruimte op dat moment groter is dan de vermelde waarde).

         Schermresolutie 1024 x 768

         Internet Explorer 7, 8, 9, 10; Firefox (Extended Support Release); Chrome

         DVD-ROM station, installeren vanaf een DVD

         Videohardwareversnelling is optioneel

Voor Windows Server 2003 SP2 en Windows XP SP2 voor 64 bits is Microsoft Hot Fix KB-930627 vereist. Zie:

http://support.microsoft.com/kb/930627

 

Installatie-instructies:

 

Volg deze instructies om nieuwe software te installeren of te upgraden van een vorige versie. Als u een upgrade installeert, moet u mogelijk bewijzen dat u de eigenaar van het product bent.

 

Acrobat XI installeren in Windows

 

1. Start Windows opnieuw en schakel eventuele antivirussoftware uit.

 

2. Maak verbinding met internet.

 

3. Start de installatie:

  • Als u Acrobat op een DVD hebt aangeschaft, plaatst u de DVD.
  • Als u Acrobat hebt aangeschaft als download, downloadt u uw pakket op een locatie op uw hardeschijfstation.

 

Adobe raadt u aan een back-up te maken van uw downloadpakket, bij voorkeur op een DVD, voordat u de software installeert. Als u dubbelklikt op de .exe om dit te decomprimeren:

 

Bij Windows XP-besturingssystemen wordt

 

<een map systeem station>:\Documents and Settings\<gebruiker>\Bureaublad\Adobe Acrobat XI gemaakt op het bureaublad.

 

Bij Windows 7- en 8-besturingssystemen wordt

 

een map <systeemstation>:\gebruikers\<gebruikersnaam>\Bureaublad\Adobe Acrobat XI gemaakt op het bureaublad.

 

Als u gereed bent om te installeren, opent u de map Adobe Acrobat XI en dubbelklikt u op setup.exe

 

Selecteer in het dialoogvenster Adobe Acrobat XI Setup een taal en klik op OK. Zorg ervoor dat u de taal selecteert die u hebt aangeschaft. Klik op Volgende in het scherm van Adobe Acrobat XI Setup. Het installatieprogramma berekent de benodigde schijfruimte en controleert op eerdere versies. Als er een eerdere versie van hetzelfde Acrobat-product wordt gevonden, drukt u op Doorgaan om het te verwijderen.

 

4. In het scherm Setup wordt u gevraagd uw naam, bedrijf en serienummer in te voeren. Als u het product gebruikt als proefversie of als u een abonnement hebt aangeschaft (alleen Pro), hoeft u geen serienummer in te voeren. Als u een serienummer gaat invoeren, controleert u of de computer is verbonden met internet, aangezien de validering van het serienummer online wordt gedaan. Opmerking: als u de software installeert als proefversie, kunt u deze gebruiken gedurende de proefperiode van 30 dagen na de eerste keer starten.

 

5. Voer het serienummer in voor uw exemplaar van het programma. Het serienummer voor afzonderlijk aangeschafte aankopen bevindt zich op de buitenkant van de dvd-hoes, of op de factuurpagina voor ESD-aankopen (Electronic Software Delivery) via de Adobe Store. U kunt het serienummer voor afzonderlijk in licentie gegeven ESD-aankopen ook vinden in uw onlinebestelhistorie http://www.adobe.com. Het serienummer voor aankopen via de Adobe Licensing Website is te vinden in uw record op http://licensing.adobe.com.

 

6. Klik op Volgende in het scherm Adobe-licentie activeren. Activering is een anonieme reeks eenvoudige snelle stappen die door de software worden uitgevoerd. Ga voor meer informatie over productactivering naar de Adobe-website op: http://www.adobe.com/go/activation_nl/

 

7. Selecteer een installatietype:

  • Bij Standaard worden de programmabestanden voor Acrobat, Acrobat Distiller, PDFMaker, het Adobe PostScript-printerstuurprogramma voor uw systeem, standaardinvoegtoepassingen en accessoires geïnstalleerd.
  • Bij Volledig worden alle Acrobat XI-functies geïnstalleerd; hiervoor is de meeste schijfruimte nodig.
  • Met Aangepast kunt u opgeven welke onderdelen u wilt installeren.

 

Opmerking: voor de beschrijving van een onderdeel selecteert u Aangepast en klikt u vervolgens op Volgende. Selecteer vervolgens een onderdeel om de beschrijving te zien. Klik Vorige om een type installatie te selecteren als u niet wilt doorgaan met een aangepaste installatie.

 

Klik op Volgende. Wijzig de installatiemap (desgewenst), anders is de standaardmap zichtbaar, en klik op Volgende.

 

8. Klik op Installeren en de installatie gaat verder. Als er processen worden uitgevoerd die de installatie hinderen, wordt u gevraagd deze processen te stoppen voordat u kunt doorgaan met de installatie. Sluit het proces en klik in het installatiebestand om door te gaan met de installatie.

 

9. Het laatste dialoogvenster is Installatie voltooid. Klik op Voltooien; nu kunt u Acrobat starten.

 

10. Bij het starten accepteert u de gebruiksrechtovereenkomst, zodat u de software kunt gebruiken.

 

11. Als u tijdens de installatie een serienummer hebt ingevoerd, gaat u naar stap 12 verderop. Als u Acrobat gebruikt als proefversie of als abonnement (alleen Pro), verschijnt het scherm Aanmeldenvereist. Selecteer in het scherm Aanmeldenvereist de optie Nu aanmelden. Voer in het scherm Aanmelden uw Adobe-id-gegevens in. Als u geen Adobe-id hebt, klikt u op Een Adobe-id maken en geeft u de gevraagde details op. Klik op Maken. Volg de instructies op het scherm om dit proces te voltooien. Klik op Aanmelden. Acrobat moet nu bruikbaar zijn.

 

12. Als u tijdens de installatie een serienummer hebt ingevoerd, verschijnt het scherm Registreren. Voer in het scherm Registreren uw Adobe-id-gegevens in. Als u geen Adobe-id hebt, klikt u op Een Adobe-id maken en geeft u de gevraagde details op. Klik op Maken. Volg de instructies op het scherm om het proces voor het maken en registreren van een Adobe-id te voltooien. U kunt ook op Overslaan drukken. BELANGRIJK: u moet verbonden zijn met internet om uw exemplaar van de software te kunnen activeren. Het activeren van uw exemplaar moet binnen 30 dagen worden gedaan. Na 30 dagen werkt de software niet meer.

 

Acrobat XI verwijderen in Windows

 

1. Voordat u Acrobat XI verwijdert, kunt u het product het beste Deactiveren. Selecteer daarvoor Help > Deactiveren… Ga vervolgens voor het verwijderen naar het Configuratiescherm en selecteer Software/Programma’s installeren of verwijderen.

 

2. Markeer in de lijst met toepassingen het programma Acrobat XI en druk op Verwijderen.

 

3. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u moet bevestigen dat u Acrobat wilt verwijderen. Kies Ja om het product te verwijderen.

Registratie

 

Als u Acrobat start, wordt u gevraagd om u aan te melden en de software te registreren. U moet de software registreren om technische ondersteuning te krijgen.

 

Juridische kennisgevingen

This product integrates with online services that require an Internet connection and agreement to applicable terms of use and privacy policies (available at www.adobe.com/go/terms_nl). Adobe online services (a) are available only to users age 13 and older; (b) are not available in all countries or languages, (c) may be discontinued without notice; and (d) may be subject to registration requirements, additional fees, or subscription charges.

 

Ga voor updates van systeemvereisten naar http://www.adobe.com/go/acrobat_system_reqs_nl

 

 

© 2012 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, Acrobat and Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Windows is either a registered trademark or a trademark of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. Apple, Mac OS, and Safari are trademarks of Apple Computer, Inc. registered in the United States and other countries. All other trademarks are the property of their respective owners. Updated Information/Additional Third Party Code Information available at http://www.adobe.com/go/thirdparty_nl

 

Adobe Systems Incorporated, 345 Park Avenue, San Jose, California 95110, USA.